Total de visualitzacions de pàgina:

11 de març del 2019

Lenta i pausada...


Llegia fa uns dies un article molt interessant publicat a la revista Mètode: 'Jorge Wagensberg, pensador intrús i conversador infatigable. Retrat d’un mestre dels aforismes científics'. Un fragment que remarco: 'He sentido la necesidad de ordenar un poco las ideas. Y he escogido el camino más fácil y directo: preguntar'. El valor i la importància de la pregunta són una constant del pensament i l’obra de Wagensberg. La pregunta és la porta d’entrada al pensament intrús, a la mirada crítica, a la sorpresa que sacseja l’intel·lecte.

Han estat uns dies intensos. Personals i professionals. De dubtes.  De molts interrogants. Endreçar les idees, que diu Wagensberg. No ha estat tasca fàcil. I més, quan no saps d'on venen, les idees, i només tens alguns indicis. Preguntar, sense por de la resposta. Demanar, sense por de reaccions imprevistes. Sol·licitar, sense por de no ser atès.

Ai la reflexió. Requereix temps i anem una mica escassos. Cal preservar el temps regalat, mimar-lo. Perquè ens pot donar el més preuat: la claredat. Conversar, enraonar, fer raó i, sobretot, gaudir d'una bona interlocució. Un privilegi. També que algú agraeixi la curiositat pel que fas i ningú ha valorat. Entomar la crítica i tenir la capacitat de sorprendre's.

Un altre concepte Wagensberg, l'aventura. Admirar el que veiem com a nou, com a excepcional. El viatge al coneixement dels àmbits que ens apassionen. El mateix procés de coneixement, seguir-lo i estirar el fil a la recerca de la millor conversa, 'lenta i pausada'... De nou el temps, invertir-lo en un mateix i en els altres.

Poder viure la vida que vols és un privilegi. La majoria dels mortals vivim la vida que podem. Però de tant en tant abracem les hores comptades que ens concedeixen les circumstàncies, les de cadascú. Les hores compartides que aconsolen l'esperit, el paisatge obert a un horitzó d'interrogants. Waggensberg, admirat. 'Si la naturaleza es la respuesta, ¿cuál era la pregunta?'


Madeleine Peyroux... Smile

https://www.youtube.com/watch?v=CEmuEOXnXH0



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada