Total de visualitzacions de pàgina:

18 de juny del 2018

Mar engrescat

Fa uns dies prenia una clara a un jardinet privilegiat, una guingueta a la vora del Ter, l'escenari de músics d'edats diverses. Final de curs, instruments de corda, de vent, de metall, els alumnes afinant el futur, la melodia, el compàs de la vida.

On és la teva? Va dir una mare de les moltes mares que gaudíem d'aquell vespre màgic. Vaig assenyalar un belluguet d'ulls blaus que reia i abraçava les companyes de cambra, que maldava per pujar a l'escenari sense cap més pretext que actuar. Que sentia i sent les notes molt endins, tant, que deixa el cos a mercè de l'onada. L'escenari, vaixell de somnis projectant les veus en un mar engrescat.

Va pujar a l'escenari, esperant la intro, els compassos, un gust quan la veu s'enfila, quan la percepció d'una menuda que canta esdevé la certesa d'una gran cantant. No en sóc d'objectiva, mai no ho he estat... Només intueixo el do d'una bona oïda, d'una bona afinació.

Va baixar de l'escenari un pèl moixa. No ho he fet gaire bé, mare. Què ets bona, va comentar una altra mare. Se't veu tan... tan... natural? Gràcies. Va esbossar un somriure i se'n va anar amb les companyes. Faràs el que et proposaràs, vaig pensar. Atendre. Compartir sense competir. Reconèixer els èxits dels altres i perseverar per construir el millor regal: l'art de gaudir de la música. L'art de fluir. L'art d'estimar el que fas...

'De resultats immediats', oi? Em va comentar un guitarrista amb qui compartirà hores i aprenentatge l'any que ve. No per ser més informal hi haurà menys exigència. No per tenir talent tindrà el que voldrà. La vida ens empeny a ser nosaltres. I aquest és el plaer dels somnis dibuixats.

Vespre de somnis, amb la clara a la mà i un somriure no gens objectiu admirant la passió del belluguet d'ulls blaus, la veu melodiosa, envoltada d'aprenents com ella... L'escenari, el vaixell de somnis, el mar engrescat...

'Remember to let her into your heart'... Hey Jude... The Beatles... Molt especialment...

Vídeo de hey jude

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada