Total de visualitzacions de pàgina:

27 de novembre del 2016

Guspires...

Davant dels cirerers, contrast de fulles enrogides, conversem. Diumenge de germans, nebots, aniversaris... Feia dies que no ens vèiem, tens fred pare, s'hi està bé,  com va per les terres del sud, mai com ara, i tant, penso, una vellesa admirable...

Parlem pels descosits, n'aprenc perquè és un supervivent i perquè sempre i cada vegada més abraça la simplicitat com a principi vital. Mentre enfilem els mots sentim la flaire dels fideus de peix, alguna cridòria de menudes engrescades... Tot bé, Tere? De primera... Ja diràs quan fareu els propers concerts. Sempre a primera fila, gospel al cor...  I els amors? De primera també. Això és bo... Has vist? El Puigmal nevat.

Ens criden a taula, quin goig, parada amb estovalles de diumenge, un reguitzell de plats i coberts, safates d'amanida, té posa-hi als petits, passa'm el vi, blanc sí, a mi negre, va que serveixo els plats, en tindrà prou, una mica més, a veure tothom servit, aigua mare, t'has rentat les... Que sííí... La miro als ulls, nous anys, em pica l'ullet, m'encanta perquè des que era menuda ja agraïa els detalls. S'aixeca i dalt de la cadira crida: Un aplaudiment per la cuinera!!! I pel que ha fet l'amanida!!! I pels que fan anys!!!

Sobretaula, pastissos, un munt d'anys, càmeres talment una roda de premsa, qui vol repetir, acosta'm la tassa... Política... Sèries... Qui ens governa, rerefons, no és tangible el poder però mou el món, ja has vist la nova temporada de Fargo, on és el teu home, ve de gust una migdiada...

La mare encén la llar de foc, el sol es pon tan d'hora... Omplim els sofàs, les menudes assajant un ball, els nebots adolescents abocats als mòbils, un dia apagaré el wifi, com va la nova feina, i el congrés, has llegit el darrer escrit, m'has de passar el teu conte, què et va dir el metge, què fareu per cap d'any, com va el ioga, hi ha ratafia...?

M'encanta ser-hi sense dir res, amarada de brogit, l'esguard fit en les guspires del foc tardorenc. De sobte, el braç de ma germana, deixa'm un espaiet... Tot bé? De primera. No cola. Per on començo...?









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada