Total de visualitzacions de pàgina:

25 d’abril del 2018

De lectures i licors...

Teoria general de l'oblit | 9788417339036 | Agualusa, José Eduardo'Escric per veure què passarà' responia José Eduardo Agualusa ahir a can Grasset. Teoria general de l'oblit, darrera novel·la de l'autor angoleny. 'Distanciar-se d'un mateix, de la societat on vius, ajuda a entendre allò que passa al nostre voltant'. M'hi vaig sentir molt propera... 'Veure què passarà', aquesta sensació quan agafes el bloc de notes o tecleges les primeres línies d'un escrit. La curiositat i el desig que empeny les lletres al futur més immediat d'una ficció. Versemblant, però al capdavall, ficció.




Tria imprescindible, dilluns, una diada osonenca diferent... Les atapeïdes voltes de la plaça Major, les parades de llibres abassegades de lectors, de lectures... Vaig triar l'Anna Gavalda, De tot cor. I mentre fèiem el badoc, el temps que s'esmunyia enmig de la gent... Conversa al parc amb un amic, necessària. Actituds. Decisions. De vegades no sabem què volem de l'altre, qualsevol altre, algú que no és l'altre... Tenim responsabilitat en les relacions que creem, en les quals creiem, i que triem. Provoquem el conflicte? L'alimentem? Potser no hem regat prou o prou bé el jardinet. Fa temps que insisteixo: seure... Estar atent... Abraçar la solitud més íntima... Hi ha etapes imprescindibles que hem de viure. Cadascú la seva.




La meva? No esperar res. Agrair-ho tot... Com aquest entranyable cap de setmana de sol a mar, de Delta llaurat i Ebre cabalós. Vermut i variat, tot un univers gastronòmic vora el riu... No és 'quan' ens veiem, les amigues, les de debò, amb les nostres agendes atapeïdes, sinó 'com' ens veiem, quan ens abracem i els ulls s'il·luminen...  Tren de mitja distància, el sud, el nostre. Maletes estupendes, tan sols una nit però, què carai, com unes ladies. Estires el dissabte i el fas ballar al racó compartit de matinada.... Cap Guzmán que ens faci estremir i el millor? Que tot està dit però tot està per fer.

Licor d'arròs, darrer glop, degustar-lo... Quan tornes, els ulls clucs, el diari pausat i els enllaços d'informacions d'actualitat ben arran del groc que ens identifica... Retornem al planeta de la vida, la vida que continua, la vida que passa al nostre costat...

 Las Migas... Fuera de la mar...


 https://www.youtube.com/watch?v=La4jLStYKFY





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada